dissabte, 4 de desembre del 2010

De Montblanc al Japó passant per Canadà


Una setmana més, els guies de Montblanc em aprofitat el dissabte per visitar un celler de la DO més Conca de Barberà, concretament el Clos Montblanc, situat molt a prop del municipi de Barberà de la Conca. És una bona manera de conèixer l’oferta vitivinícola de la nostra comarca per després explicar-la al turistes.

La veritat és que el celler em va deixar impressionat. És força gran, de fet el més gran de la comarca, i les instal·lacions, gairabé noves, són molt adequades. Ja fa més de 20 anys que treballen a la comarca, però s’han sabut modernitzar i adaptar-se als nous temps, entenen que la comunicació i les noves tecnologies són imprescindibles per sobreviure i tenir futur.

Tot i això, em vaig quedar parat que, com passa habitualment, els nostres productes són més coneguts fora de casa que aquí. I es que el 80% de les vendes de Clos Montblanc es fan a l’estranger i els seus clients més grans són del Canadà i el Japó. Tot i que, evidenment, és bo que les empreses creixein i obrin nous mercats, és trist que un vi de la DO Conca de Barberà el puguis trobar al Japó i en canvi sigui difícil demanar-lo a un restaurant de Tarragona, per posar un exemple.

Els ciutadans em d’aprendre, i fer autocrítica, i valorar allò que tenim a casa, al nostre territori, a la nostra terra. Comprendre que Catalunya també és al mapa, i no només pel Barça i la Sagrada Família, per molts altres actius que mouen la nostra economia sense que ens n’adonem.

En definitiva, que us recomano que tasteu un Clos Montblanc. El Macabeu&Chardonnay, un blanc, em va agrada molt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada