
Una setmana més, els guies de Montblanc em aprofitat el dissabte per visitar un celler de la DO més Conca de Barberà, concretament el Clos Montblanc, situat molt a prop del municipi de Barberà de la Conca. És una bona manera de conèixer l’oferta vitivinícola de la nostra comarca per després explicar-la al turistes.
La veritat és que el celler em va deixar impressionat. És força gran, de fet el més gran de la comarca, i les instal·lacions, gairabé noves, són molt adequades. Ja fa més de 20 anys que treballen a la comarca, però s’han sabut modernitzar i adaptar-se als nous temps, entenen que la comunicació i les noves tecnologies són imprescindibles per sobreviure i tenir futur.
Tot i això, em vaig quedar parat que, com passa habitualment, els nostres productes són més coneguts fora de casa que aquí. I es que el 80% de les vendes de Clos Montblanc es fan a l’estranger i els seus clients més grans són del Canadà i el Japó. Tot i que, evidenment, és bo que les empreses creixein i obrin nous mercats, és trist que un vi de la DO Conca de Barberà el puguis trobar al Japó i en canvi sigui difícil demanar-lo a un restaurant de Tarragona, per posar un exemple.
Els ciutadans em d’aprendre, i fer autocrítica, i valorar allò que tenim a casa, al nostre territori, a la nostra terra. Comprendre que Catalunya també és al mapa, i no només pel Barça i la Sagrada Família, per molts altres actius que mouen la nostra economia sense que ens n’adonem.
En definitiva, que us recomano que tasteu un Clos Montblanc. El Macabeu&Chardonnay, un blanc, em va agrada molt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada