dissabte, 23 d’octubre del 2010

Una terra de vins "joves" amb història


Avui em permetreu que publiqui dos posts. No me'n puc estar de comentar el tast de vins al qual vaig assistir ahir. I no ho comento gratuïtament, ni molt menys. Ho faig perquè el tast era de vins de la D.O. Conca de Barberà. Una D.O. que ha treballat molt per promocionar els vins de la comarca i que enguany compleix 25 anys de vida.

I tot i la crisi econòmica, la Conca ha sabut treure rendiment a l'enoturisme i a les empreses vitivinícoles. I l'exemple més clar és el viver de celleristes de Barberà de la Conca. És una iniciativa pionera a l'Estat espanyol, que va nèixer fa cinc anys. A la pràctica és com un viver d'empreses, però enlloc de compartir despatxos comparteixen tines. Una manera d'optimitzar recursos i d'ajudar a joves emprenedors que han apostat per fer del vi el seu modus vivendi. El vi aixeca passions, i a la Conca n'hi ha una bona mostra. El Gatzara, el Guspí, el celler Cal Joan o el Carlania Celler en són alguns exemples. Vins joves en una terra amb molta història.

Al tast vaig aprendre moltes coses. Però vull destacar la singularitat de la comarca. El trepat és la varietat del raïm autòctona a la comarca. És la que fa que els vins siguin especials, diferents, únics. En definitiva, que la Conca de Barberà sigui una atracció, també, pels seus vins. Una combinació perfecta amb la natura i la història que es pot trobar a Montblanc, l'Espluga, Sarral, Prades o altres municipis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada